Pojišťovna Axa spustí v Česku novou internetovou banku

jem
8. 12. 2009 8:50
V příštím roce se na našem trhu objeví hned dvě internetové banky
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Pojišťovací skupina Axa se chystá v polovině příštího roku spustit služby internetového bankovnictví. S odvoláním na tiskového mluvčího Axy Marka Zemana o tom informovaly Hospodářské noviny.

Primární cílovou skupinou by se měli stát stávající a budoucí pojištěnci Axy. Internetová banka bude orientována především na vklady.

"Chceme především zaujmout klienty, kteří inkasují třeba pojistku, aby nám s penězi neodcházeli," uvedl Zeman. Kromě komunikace prostřednictvím internetu budou mít klienti nové banky k dispozici rovněž dvacítku poboček pojišťovny.

Úmysl zřídit v příštím roce ve vybraných zemích střední a východní Evropy, včetně Česka, internetovou banku oznámila již minulý týden i Raiffeisen Bank. Ta chce na trhu působit s rakouskou obchodní licencí a následně využít jednotnou evropskou licenci pro působení na trzích střední a východní Evropy.

Těžit pak chce zejména z nízkých nákladů dosažených samoobslužným modelem a pro své prodeje i obsluhu klientů bude využívat internet. Oslovit hodlá především jeho aktivní uživatele. "Naše nová internetová banka bude reagovat na potřeby a zájmy internetových klientů, kteří ve střední a východní Evropě představují rychle rostoucí cílovou skupinu," uvedl generální ředitel Raiffeisen International Herbert Stepic.

 

Právě se děje

Další zprávy