Microsoft zatne tipec pirátům. Nepustí je na Xbox Live

Ekonomika Ekonomika
11. 11. 2009 15:27
Opatření zasáhne asi 600 tisíc lidí

Redmond (USA) - Microsoft hodlá zakročit proti majitelům konzol Xbox, kteří si svá hrací zařízení upravili tak, aby mohli používat pirátské kopie her, napsal server BBC.

Softwarový gigant z amerického Redmondu je chce odstřihnout od služby Xbox Live, která umožňuje hraní her přes internet.

Podle odhadů se chystané opatření dotkne zhruba 600 tisíc uživatelů. "Jde jen o malé procento lidí," stojí v prohlášení Microsoftu. Službu totiž celosvětově využívá na 20 milionů hráčů.

"Všichni uživatelé by měli vědět, že pirátství je nezákonné a úprava konzol Xbox 360 je porušením podmínek používání Xbox Live," dodává Microsoft s tím, že kvůli opatření nepřestanou konzole fungovat, pouze nebude možno hrát přes internet.

"Můžeme říci pouze to, že všechny konzole budou prověřeny," odmítli zástupci firmy specifikovat, jak hodlají postupovat.

Odhaduje se, že herní průmysl přijde kvůli pirátství ročně o zhruba 750 milionů liber (asi 21 miliard korun). Hraní pirátských her na konzolách umožňuje instalace speciálních čipů.

 

Právě se děje

Další zprávy