UniCredit vydělala víc, než se čekalo: 394 milionů eur

hp
11. 11. 2009 11:11
Její zisk se ale meziročně propadl o dvacet procent
UniCredit Bank.
UniCredit Bank. | Foto: UniCredit Bank Group

Milán - Italská banka UniCredit, která má své pobočky po celé střední a východní Evropě včetně České republiky, vydělala ve třetím čtvrtletí 394 milionů eur.

Její čistý zisk se tak meziročně propadl o dvacet procent. Analytici přitom očekávali, že propad bude ještě větší, tedy že banka vydělá pouhých 353,6 milionu eur.

Své výsledky dnes oznámila i její dceřinná banka v České republice. Za prvních devět měsíců roku klesl její čistý zisk z 3,298 miliardy korun na 2,015 miliardy.

"UniCredit Bank patří k nejsilnějším korporátním bankám, a tak pokles exportu, průmyslové výroby, stavebnictví se přirozeně projevil v poklesu výnosů banky," uvedl pro ČTK generální ředitel a předseda představenstva banky Jiří Kunert.

Podle analytiků mohou za menší propad zisků italské společnosti UniCredit rostoucí zisky z obchodování, takzvaných hedgeových kontraktů a také zvyšujících se hodnot aktiv. 

Zisky z těchto aktivit banky se totiž oproti loňskému třetímu čtvrtletí, kdy UniCredit prodělala 524 milionů eur, letos vyšplhaly na 715 milionů eur. 

Své výsledky v minulých dnech zveřejnily i jiné evropské banky. Například Société Genérale v tomto období oproti loňským 122,4 miliardy eur vydělala 285,6 miliardy eur. Analytici přitom očekávali, že zisk společnosti bude ještě vyšší, tedy že překročí částku 321 miliard eur.

Erste Bank naopak oznámila, že se její čistý zisk meziročně propadl z 1,463 miliardy eur na 720,1 milionu eur. Za první tři čtvrtletí ovšem provozní zisk společnosti i přes ekonomickou recesi stoupl o 26,6 procenta na 2,77 miliardy eur.

 

Právě se děje

Další zprávy