Autobazary AAA se vracejí k zisku. Vydělaly 23 milionů

jem
9. 11. 2009 8:57
Síť autobazarů AAA Auto se vrátila k zisku, když za devět měsíců tohoto roku vydělala 900 tisíc eur
Foto: AAA Auto

Praha - Autobazarům AAA Auto se podařilo vrátit k zisku. Po loňském roce, kdy síť prodejen ojetých  automobilů prodělala 200 tisíc eur, vydělala společnost za tři čtvrtletí tohoto roku 900 tisíc eur (asi 23 milionů korun).

 

Obrat v hospodaření sítě AAA Auto je na trhu s ojetými auty spíš výjimkou. Kvůli krizi se většina autobazarů dostává do vážných problémů. Krize a s ní spojený propad prodeje aut tak nutí desítky majitelů autobazarů nabízet provozovny k prodeji nebo pronájmu. Velmi často marně. Jenom v nabídce realit na portálu Centrum.cz je za poslední dobu 46 autobazarů a ploch, které k prodeji aut zatím sloužily. Prodávají se celé zavedené autobazary za více jak dvacet milionů nebo malé pozemky na okrajích měst za miliony.

 

"Doba je těžká. Na jedné straně jsou stále levnější nová auta, jejich prodejci se snaží prodat vozy co nejvýhodněji. Zároveň ale autobazary postihlo i to, že lidé přestali kvůli zpřísnění podmínek kupovat vozy na leasing," uvedl bazarník Václav Werdhaim. Leasingové firmy považují nákup ojetých aut za rizikový a financování zabrzdily. ČSOB Leasing letos zrušila veškerou spolupráci s autobazary, ojetiny nefinancuje ani ŠkoFIN či UniCredit, s výjimkou použitých vozidel značek autorizovaných dealerů.

 

Právě se děje

Další zprávy