Slavná banka UBS dostala pokutu 8 milionů liber

jem
5. 11. 2009 19:03
Za nelegální transakce s účty zákazníků zaplatí švýcarská banka UBS pokutu ve výši 8 milionů liber.
Foto: Reuters

Londýn - Britský regulační orgán uložil švýcarské bance UBS pokutu 8 milionů liber za to, že nedokázala zabránit neoprávněným transakcím zaměstnanců s účty svých klientů. Informovala o tom agentura AP.

Úřad pro finanční služby, který ve Velké Británii plní funkci regulačního orgánu, viní banku UBS z toho, že její zaměstnanci prováděli v letech 2006 a 2007 neoprávněné finanční transakce na minimálně 39 účtech. S penězi pak zaměstnanci podle Úřadu pro finanční služby obchodovali na finančních a komoditních trzích.

Pokuta 8 milionů liber, což je v přepočtu více než 230 milionů korun, je o pětinu nižší, než, kterou může Úřad uložit. K maximální možné sankci regulátor nepřikročil, protože banka spolupracovala na objasnění případu. "Vzhledem k tomu, že jsme plně spolupracovali při vyšetřování, jsme nyní rádi, že byla tato záležitost urovnána," vyjádřila se podle ČTK k případu banka. Kromě pokuty musela navíc banka zaplatit 42 milionů dolarů (přes 730 milionů korun) na odškodnění poškozených klientů.

 

Právě se děje

Další zprávy