Společnost Unicorn se odvolá proti obstavení majetku

jem
5. 11. 2009 14:07
O obstavení majetku Unicornu rozhodl rozhodčí soud v rámci sporu s pronajímatelem budovy Danube House, společností RCP Alfa

Praha - Společnosti Unicorn, která je největším českým poskytovatelem služeb v oblasti ICT, podá odvolání proti předběžnému opatření, na jehož základě má zakázáno nakládat se svým nemovitým majetkem.

Obvodní soud pro Prahu 3 v úterý rozhodl o předběžném opatření a vyhověl tak pronajímateli kancelářských prostor v budově Danube House společnosti RCP Alfa, která po Unicornu požaduje uhrazení ušlého nájemného ve výši 35 milionů korun. Společnost RCP Alfa patří do skupiny Europolis.

Žalobce viní Unicorn z toho, že dceřiná společnost Unicornu, která si v Danube House do poloviny letošního roku pronajímala prostory, vstoupila do řízené likvidace, aby se vyhnula sankcím spojeným s náhlým ukončením nájemní smlouvy, která měla trvat až do roku 2013.

"Unicorn rozporuje důvody vedoucí k tomuto opatření a právní zástupci společnosti podají proti tomuto opatření v zákonné lhůtě odvolání. Unicorn považuje vymáhání této částky společností RCP Alfa za neoprávněné," uvedl pro ČTK strategický ředitel společnosti Otto Vitouš s tím, že opatření neohrozí aktivity Unicornu ani dceřiných společností. "I v případě nepříznivého rozhodnutí rozhodčího soudu má společnost dostatek zdrojů k úhradě sporné částky bez dopadu na běžný chod společnosti," dodal Vitouš.

Společnost Unicorn je největší český poskytovatel komplexních služeb v oblasti informačních systémů a informačních a komunikačních technologií. Společnost založil v roce 1990 Vladimír Kovář a předloni z ní začal dotovat mimo jiné i vlastní vysokou školu Unicorn College. V budově Danube House Unicorn sídlil od roku 2003 do poloviny letošního roku.

 

Právě se děje

Další zprávy