Soud obstavil počítačové firmě Unicorn majetek

jem
3. 11. 2009 17:44
Důvodem verdiktu je soudní spor o nájem v budově společností Europolis.

Praha - Obvodní soud pro Prahu 3 vyhověl společnosti Europolis a zakázal firmě Unicorn nakládat s veškerým nemovitým majetkem. Důvodem je spor o náhradu škody mezi počítačovou firmou a Europolisem, majitelem prostor v budově Danube House na Rohanském nábřeží v Praze.

Společnost Europolis viní Unicorn s toho, že dceřiná společnost Unicornu, která si v Danube House do poloviny letošního roku pronajímala prostory, vstoupila do řízené likvidace, aby se vyhnula sankcím spojeným s náhlým ukončením nájemní smlouvy.

"Společnosti ze skupiny Unicorn užívaly kancelářské prostory v podstatné části budovy Danube House od roku 2003 až do poloviny letošního roku. Formálně byla nájemcem těchto prostor původně stoprocentní dceřiná společnost společnosti Unicorn. K našemu překvapení došlo náhle k řízenému vstupu formálního nájemce do likvidace," uvedla společnost Europolis v tiskové zprávě.

Společnost Unicorn je největší český poskytovatel komplexních služeb v oblasti informačních systémů a informačních a komunikačních technologií. Společnost založil v roce 1990 Vladimír Kovář a předloni z ní začal dotovat mimo jiné i vlastní vysokou školu Unicorn College.

 

Právě se děje

Další zprávy