ČEZ nabídl nespokojeným klientům ombudsmana

jem
3. 11. 2009 14:23
Zákazníci se na něj mohou obrátit, mají-li pocit, že s nimi společnost jednala nespravedlivě

Praha - Energetická skupina ČEZ zřídila pro své zákazníky útvar, kde si mohou stěžovat. Má podle tvrzení firmy být "poslední nadějí na dovolání se" spravedlnosti v případě, že zákazník není spokojen s vyřízením své klasické stížnosti či reklamace.

Na útvar, který bude obdobou veřejného ochránce práv, se mohou zákazníci obracet písemně nebo elektronicky, oznámil na tiskové konferenci generální ředitel společnosti ČEZ Martin Roman.

ČEZ postavil do čele nového útvaru ombudsmana bývalého šéfa sekce obnovitelných zdrojů Josefa Sedláka. „Pravidla pro způsob komunikace zákazníka a ombudsmana jsou jasně určena. Do pěti dnů od přijetí námětu obdrží zákazník takzvaný akceptační dopis, do 30 dnů bude mít stanovisko, popřípadě vyrozumění o stavu podání. V případě delšího šetření ombudsman do dalších 30 dnů kontaktuje zákazníka," popsal Sedlák, jak bude probíhat vyřízení stížnosti.

Energetický ombudsman už dostal šestnáct podnětů, čtyři z nich odmítl jako nerelevantní. Sedmi podněty se útvar zabýval a jeden už vyřešil.

Podobnou službu, jako skupina ČEZ v Evropě nabízí francouzská EDF.

 

Právě se děje

Další zprávy