Majitel kanceláří viní Unicorn, že se vyhýbá závazkům

Veronika Skálová Veronika Skálová
19. 10. 2009 15:20
Pronajímatel kanceláří tvrdí, že mu Unicorn dluží desítky milionů
Šéf společnosti Unicorn Vladimír Kovář se stal Podnikatelem roku 2008.
Šéf společnosti Unicorn Vladimír Kovář se stal Podnikatelem roku 2008. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Zahajujeme arbitráž proti skupině Unicorn, která nám dluží desítky milionů korun. S tímto prohlášením přišla dnes společnost Europolis, která pronajímá prostory v budově Danube House na Rohanském nábřeží v Praze.

Stěžuje si, že dceřiná společnost Unicornu, která si v Danube House do poloviny letošního roku pronajímala prostory, vstoupila do řízené likvidace, aby se vyhnula sankcím spojeným s náhlým ukončením nájemní smlouvy.

"Společnosti ze skupiny Unicorn užívaly kancelářské prostory v podstatné části budovy Danube House od roku 2003 až do poloviny letošního roku. Formálně byla nájemcem těchto prostor původně stoprocentní dceřiná společnost společnosti Unicorn. K našemu překvapení došlo náhle k řízenému vstupu formálního nájemce do likvidace," uvedla společnost Europolis v tiskové zprávě.

Tvrdí, že se tak Unicorn snaží zbavit závazků stanovených nájemní smlouvou, která vyprší až v roce 2013. Proto Europolis podala návrh na zahájení rozhodčího řízení proti dceřinné společnosti Unicornu i Unicornu samotnému, který je ručitelem za nezaplacené závazky původního nájemce.

Pro zástupce společnosti Unicorn bylo oznámení Europolisu překvapením. "Zatím jsme žádné oficiální dokumenty k arbitráži neobdrželi. Ale fakta uvedená v tiskové zprávě nejsou pravdivá.  Naše společnost všechny své smluvní závazky plní a nevede s nikým žádný spor," konstatoval strategický ředitel a člen představenstva Unicorn Otto Vitouš.

Dodal, že se společností Europolis jednali zástupci Unicornu vždy na rovinu. Prostory v Danube House už společnosti skupiny nevyužívají několik měsíců, proto jej krok společnosti Europolis zaskočil.

Unicorn je jedna z nejúspěšnějších českých firem zaměřených na informační a komunikační technologie. Její zakladatel Vladimír Kovář se stal Podnikatelem roku 2008. Skupina Unicorn založila před třemi lety i vlastní soukromou vysokou školu Unicorn College, kterou každý rok dotuje 30 miliony korun. Až dosud nebylo jméno skupiny spojováno se žádnou veřejnou kauzou.

 

Právě se děje

Další zprávy