Invex neláká na zábavu. Stal se konferencí, aby přežil

Veronika Skálová Veronika Skálová
30. 9. 2009 14:45
O stovky metrů expozic už firmy nemají zájem.
Pavilon P, který bude obě konference hostit, je chloubou veletržního areálu.
Pavilon P, který bude obě konference hostit, je chloubou veletržního areálu. | Foto: Velketrhy Brno

Brno - Osmnáct let znamenal pro Brno začátek října davy počítačových fanoušků proudící přes město do areálu výstaviště. Název Invex se sice na poutačích Veletrhů Brno objeví i letos, ale zábavu pro široké masy nepřinese.

Letos poprvé bude mít formu konference. A doprovodné veletrhy digitální zábavy, tak oblíbené veřejností, dostaly nový termín.

„Už po loňském ročníku jsme věděli, že Invex ve své dosavadní podobě je neudržitelný. Firmy nemají zájem prezentovat se na stovkách čtverečních metrů. Z naší analýzy situace vyplynulo, že mají zájem spíš o odborné setkání na úrovni firma-klient," vysvětlil změnu ředitel projektů Invex-Forum, 3in, Digitex a Interkamera Radek Malý.

Invexu totiž ještě před příchodem ubývali vystavovatelé i návštěvníci. Letos sice počet účastníků konference někdejší počty nenahradí, zato se Veletrhům Brno podařilo přilákat značky, které se dřív Invexu vyhýbaly - jako Microsoft nebo Google.

Invex-Forum a 3in

Termín: 5. - 6. října

Místo: Pavilon P

Vstup: na registraci

Tradiční termín tedy obsadí Invex-forum, kde budou odborníci přednášet a diskutovat o šesti tématech zahrnujících například podnikové informační systémy nebo počítačovou bezpečnost. Doprovodí jej konference 3in e-governmentu určená pro instituce veřejné správy a korporací.

I tak se ale příští týden v pavilonu P, který obě konference na dva dny obsadí, představí technická lahůdka. Microsoft poprvé v České republice předvede Microsoft Surface - počítač ve tvaru konferenčního stolku, jehož plochu tvoří velký multidotykový displej.

Zábava se přesunula na listopad

Fanoušci digitální zábavy a technických vymožeností si však mohou v kalendáři vyznačit datum od 5. do 8. listopadu. Právě na tento termín se přesunuly veletrhy zastupující to atraktivnější pro laickou veřejnost.

Digitex, věnovaný spotřební elektronice a digitální zábavě a Interkamera, která letos tematicky pokryje vše související s digitální fotografií, se přidají k sportovním veletrhům SportLife, Caravanning Brno a Boat Brno.

„Zjistili jsme, že o tyto veletrhy se zajímá přibližně stejná skupina lidí. My jim teď nabídneme areál výstaviště zaplněný do posledního místa sportovní i digitální zábavou. Digitex a Interkamera budou také letos poprvé i prodejní," doplnil Malý.

Své oblíbené doprovodné akce, jako jsou finále herních turnajů nebo expozice Technologie a Design, představující obvykle špičkové kusy spotřební elektroniky, si Digitex udrží. Veletrhy Brno věří, že spojené výstavy přitáhnou alespoň 65 tisíc návštěvníků, což by bylo víc než poslední termín Invexu.


 

Právě se děje

Další zprávy