Magneton má insolvenčního správce. Firma je v úpadku

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
23. 6. 2009 15:43
Věřitelům běží do 31. července lhůta, během níž mohou přihlásit své pohledávky
Magneton dodává na trh hlavně alternátory, které v autech vyrábějí elektřinu. S propadem automobilového průmyslu teď podnik na účtech za proud dluží přes dva miliony.
Magneton dodává na trh hlavně alternátory, které v autech vyrábějí elektřinu. S propadem automobilového průmyslu teď podnik na účtech za proud dluží přes dva miliony. | Foto: Aktuálně.cz

Brno - Krajský soud v Brně vyhlásil úpadek kroměřížské společnosti Magneton, která od začátku května čelila insolvenčnímu řízení. Věřitelům běží do 31. července lhůta, během níž mohou přihlásit své pohledávky.

Insolvenčním správcem soud stanovil Petra Bernátka, vyplývá z insolvenčního rejstříku. Termín schůze věřitelů soud stanovil na 21. srpna.

Magneton čelil insolvenci od 21. května na návrh společnosti Limid Mohelno, které firma neuhradila faktury a neplnila dohodnutý splátkový kalendář. Kvůli zpožďování plateb jí navíc začátkem června hrozilo, že přijde o dodávky elektřiny od společnosti Czech Coal. K dnešnímu dni bylo do insolvenčního řízení s Magnetonem přihlášeno celkem 48 pohledávek.

Podnik patří k největším zaměstnavatelům ve Zlínském kraji, pracují pro něj nyní přes čtyři stovky lidí. Firma se zabývá hlavně výrobou startérů a alternátorů pro automobilový průmysl, výrazně na ni proto dolehla světová finanční krize, kvůli které byla nucena propouštět.

 

Právě se děje

Další zprávy