Quelle v Česku: Zakázníci se zatím bát nemusí

Ekonomika Ekonomika
10. 6. 2009 11:05
Negativní dopad v Česku vyloučilo Quelle i Neckermann

Praha - Mají se zákazníci strachovat o osud zásilkového obchodu Quelle v Česku? Zatím ne, říká jeho ředitel Jiří Karásek.

V úterý totiž podala německá firma Arcandor, jejíž součástí je právě i zásilkový obchod Quelle, žádost o zahájení řízeného insolvenčního řízení.

"Mohu konstatovat, že vzhledem k velmi stabilní ekonomické situaci Quelle nemá vyhlášená insolvence skupiny Arcandor zatím žádný negativní dopad na naše aktivity," řekl Aktuálně.cz Karásek. "Proto naši zákazníci či obchodní partneři nezaznamenávají jakékoliv změny v našich obchodních vztazích. Vývoj pochopitelně monitorujeme."

Quelle v hospodářském roce 2008 končícím loni v září vykázal v Česku tržby ve výši téměř 1,8 miliardy korun a čistý zisk 70,4 milionu korun. Na loňském žebříčku největších obchodníků s textilem připadlo firmě čtvrté místo za obchody Tesco, New Yorker a HENNES & MAURITZ.

Arcandor má podíly také v další zásilkové firmě - Neckermann. Ta v loňském roce podle odhadu časopisu TextilŽurnál utržila na českém trhu celkm 457 milionů. korun.

Ředitel české pobočky Bohumil Karafiát včera řekl, že Arcandor nyní ve firmě Neckermann drží pouze menšinový podíl 49 procent a majoritních 51 procent akcií vlastní americký investiční fond Sun Capital Partners. Bankrot Arcandoru by proto podle Karafiáta neměl mít na provoz zásilkového obchodu Neckermann žádný vliv. "Arcandor se stáhnul ze všech řídících pozic (ve firmě Neckermann) a přenechal je Američanům," podotkl Karafiát.

Stejně tak prý bankrot Arcandoru nebude mít dopad ani na cestovní kancelář Thomas Cook, která v Česku funguje pod značkami Neckermann Cestovní kancelář a Business Plus Lufthansa City Center.

 

Právě se děje

Další zprávy