Třetí virtuální operátor odstartoval, Tesco už za týden

ČTK ČTK
13. 5. 2013 16:22
V pondělí začal fungovat operátor Mobil.cz, projekt vydavatelství Mafra a T-Mobile

Praha - V pondělí začal fungovat virtuální operátor Mobil.cz vydavatelství Mafra a společnosti T-Mobile. Zaměří se na mladé zákazníky do 25 let, kterých chce získat přes 100 tisíc. Uvedli to zástupci firem na pondělní tiskové konferenci.

Start Mobil.cz, který je po BleskMobilu dalším virtuálním mobilním operátorem pod křídly mediálního domu, měl zřejmě za následek i urychlení vstupu na trh dalšího hráče, společnosti Tesco Mobile. Ta začne v síti Telefóniky nabízet služby příští týden.

Již v úterý spustí provoz další virtuální operátor společnosti GTS zaměřený na firemní zákazníky. Jako virtuální operátor se rovněž prezentuje provozovatel sítě U:fon Air Telecom.

Mobil.cz se podle marketingového ředitele Mafry Aleše Pýchy zaměří především na uživatele ve věku od 15 do 25 let. Těch je podle něj zhruba 1,3 milionu. "Deset procent by bylo krásné číslo," uvedl.

Mladé uživatele chce oslovit zejména bezplatným internetem s maximálním objemem 200 MB dat. Cena 2,50 Kč za minutu volání a 1,50 Kč za SMS jsou stejné jako u BleskMobilu.

Nový virtuální operátor hned po spuštění nabídne prémiové SMS, které slouží například k placení MHD, a také roaming. Telefonní čísla předplacených karet budou začínat 7306XXXXX. Karty budou k dostání na zhruba 4000 místech, mimo jiné v trafikách nebo na pumpách. Dobíjet bude možné prostřednictvím kupónů, v terminálech Sazky, přes bankomaty nebo internetové bankovnictví.

Do reklamní kampaně Mafra investuje řádově jednotky milionů korun. Inzeráty ve svých médiích hodlá pouze vyplnit místo, které se nepodaří prodat jiným inzerentům. "Placené kampaně mají přednost. Nechceme kanibalizovat na inzertních příjmech našeho vydavatelství," dodal Pýcha.

Nabízet služby jako virtuální operátor, tedy s využitím sítě některého ze stávajících mobilních operátorů, chce například i společnost Sazka, ČEZ, Centropol Group, Česká pošta, Quadruple, Ha-vel nebo UPC.

 

Právě se děje

Další zprávy