CK Mile přerušuje činnost. Kvůli onemocnění majitele

Radek Pecák Radek Pecák
6. 11. 2012 14:16
Zhruba 800 zákazníků dostane zpět peníze za zakoupené zájezdy
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Karel Toman

Praha - Cestovní kancelář Mile oznámila, že posledním dnem letošního roku přeruší dočasně svou činnost. Důvodem je vážné onemocnění majitele kanceláře Milana Lejčka. Klienty, kteří si u Mile již koupili zájezd, nyní firma individuálně kontaktuje kvůli vrácení peněz.

"Finanční rezervy jsou na to dostatečné," řekla na dotaz k vracení peněz klientům pracovnice společnosti. Týká se to podle ní zhruba 800 zákazníků. "Jednodenní zájezdy s odjezdem do konce roku 2012, kde je splněna podmínka minimálního počtu účastníků, budou realizovány," uvedla dnes firma.

Klienty vozí ke Středozemnímu moři 

Mile působí na tuzemském trhu cestovních kanceláří 17 let. Firma nabízí zájezdy například do Řecka, Španělska, Itálie či Bulharska Po vyřešení zdravotních potíží majitele Lejčka chce společnost podnikání obnovit.

V současné době má platnou koncesní listinu v Česku 1457 cestovních kanceláří. Celkové číslo se každoročně zvyšuje o zhruba 30 až 70 nových CK. Podle analytické společnosti Mag Consulting patří cestovní kanceláře mezi nejstabilnější podnikatelské subjekty.

Množství úpadků cestovních kanceláří se zejména v poslední době může zdát vysoké, reálně ale zkrachuje 0,5 až 0,7 procenta cestovních kanceláří. Letos kvůli finančním potížím skončilo osm cestovních kanceláří.

 

Právě se děje

Další zprávy