Na slevy už lákají i odboráři. Věrní dostanou 500 korun

Petr Kučera Petr Kučera
22. 6. 2012 12:50
Českomoravská konfederace odborových svazů zprovoznila portál Odboryplus.cz
Odborářské slevy - portál Odboryplus.cz
Odborářské slevy - portál Odboryplus.cz | Foto: Odboryplus.cz

Praha - Českomoravská konfederace odborových svazů zkouší nový způsob, jak nalákat nové, nebo alespoň udržet dosavadní členy. Sází přitom hlavně na oblibu různých slev a benefitů.

Členové odborů se nově mohou registrovat do věrnostního programu na webu OdboryPlus.cz. Dostanou platební kartu nabitou na 500 korun, kromě toho mohou čerpat různé slevy.

Portál při startu nabízí například 36% slevu na nákup In-karty Českých drah, bezplatný kredit mobilního operátora Vodafone v hodnotě 180 korun či slevu 50 haléřů na litr pohonné hmoty u čerpacích stanic Benzina.

Lidé mohou získat také 300 bonusových bodů do věrnostního programu obchodního řetězce Tesco, odbornou konzultaci penzijního plánu či srovnání životního pojištění zdarma.

Platební kartu pro tento věrnostní program vydává Equa bank. Odboráři, kteří se do akce přihlásí, současně získají i běžný účet bez poplatků. Banka jim nabízí také slevu 0,3 procentního bodu ze standardní sazby hypotéky.

Počítadlo na webu OdboryPlus.cz, napodobující populární slevové servery, hlásilo před pátečním polednem 47 zaregistrovaných členů, kteří už údajně ušetřili 51 607 korun.

Českomoravská konfederace odborových svazů zastřešuje 30 svazů s téměř půlmilionem členů. Jejich počet ale klesá - ještě v roce 2004 jich bylo kolem 800 tisíc.

Právě získání nových klientů nebo zvýšení stávajících tržeb jsou důvodem, proč se obchodní partneři do podobných projektů zapojují. Slevy hradí firmy, tedy nikoliv odborová centrála.

Nabídka slev a různých výhod se má pravidelně měnit. Podle místopředsedkyně ČMKOS Radky Sokolové se zaměří hlavně na oblasti, které členy odborů nejvíce zatěžují, jako jsou například výdaje za telekomunikace, energie či potraviny.

Členství v odborech je zpoplatněno a příspěvek činí obvykle jedno procento z čisté mzdy. Některé odborové svazy podle Sokolové vybírají předem stanovený měsíční poplatek, který činí například 150 korun.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Slevové servery - využíváte je k nákupu?

 

Právě se děje

Další zprávy