Máme jiný výklad, říká Penny k polské České kvalitě

ČTK ČTK
17. 2. 2012 15:55
Diskontní prodejny Penny Market se zpožděním odstranily klamavé označení
Označení Česká kvalita u některých výrobků v Penny zmizelo
Označení Česká kvalita u některých výrobků v Penny zmizelo | Foto: Penny Market

Praha  - Diskontní prodejny Penny Market již odstranily označení "Česká kvalita" ze tří potravinářských výrobků, které podle zjištění Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) pocházejí ze zahraničí.

Informoval o tom marketingový ředitel společnosti Penny Market David Kolář.

Výrobky klamavě opatřené označením "Česká kvalita" našla SZPI minulý týden v prodejně v Českých Budějovicích a následně nařídila Penny Marketu kontrolu a případné přeznačení zboží ve všech svých provozovnách. Špatné označení se podle SZPI týkalo mražených kuřecích prsních řízků a Fishi zavináčů z Polska a sýru Maratonec s vlákninou ze Slovenska.

"V rámci interního šetření bylo zjištěno, že zmiňované označení u kuřecích řízků nemělo být umístěno, za což nese zodpovědnost jak dodavatel, tak i zaměstnanci Penny Marketu," uvedl Kolář, podle kterého společnost Penny Market přijala opatření, aby se podobná situace už neopakovala.

Jiný výklad

Penny Market přestal používat označení "Česká kvalita" také u zavináčů Fishi a sýru Maratonec. "Penny Market má jiný výklad než SZPI, přesto rozhodnutí SZPI respektuje a i u těchto výrobků bylo označení odstraněno," dodal Kolář, podle kterého všechny tyto výrobky splňují legislativní normy týkající se kvality.

Penny Market používá označení "Česká kvalita" u tuzemských výrobků, pokud receptura, chuť a tradice je čistě tuzemská a u produktů s domácím původem všech nebo většiny surovin, které byly zpracovány, vyráběny, kontrolovány a baleny v Česku.

Označení "Česká kvalita" je součástí nové reklamní kampaně, ve které společnost Penny Market klade důraz na tuzemský původ nabízených potravin. Podobně nyní postupují i některé další obchodní řetězce, jelikož roste poptávka po českých potravinách.

 

Právě se děje

Další zprávy