Steve Jobs má velikost Barbie, vznikla jeho figurka

Veronika Skálová Veronika Skálová
3. 1. 2012 23:01
Autoři ale zatím nemají souhlas společnosti Apple ani Jobsovy rodiny
Figurka je 30 centimetrů vysoká, tedy podobně jako panenka Barbie. Její majitel si může dokoupit i miniaturní počítač Mac, iPhone nebo iPad.
Figurka je 30 centimetrů vysoká, tedy podobně jako panenka Barbie. Její majitel si může dokoupit i miniaturní počítač Mac, iPhone nebo iPad. | Foto: inicons.com

Los Angeles - Nesmazatelně se zapsal do dějin IT, teď by mohl stát na poličce vedle oblíbených postaviček filmových hrdinů.

Tři měsíce po smrti Steva Jobse totiž americké společnosti in icons a Dragon in Dream představily figurku až děsivě přesně zpodobňující právě duchovního otce iPhonu či iPadu.

Třicet centimetrů vysoká postavička v typickém černém roláku, džínách a sportovních botách má být od konce února k mání za 99,90 dolaru, tedy v přepočtu přibližně 1969 korun. Mezi příslušenstvím, které bude možné dokoupit, má být miniaturní Mac, iPhone i iPad.

Upozornil na to britský server Mail Online.

Prodávají i Obamu bez jeho souhlasu

Společnosti figurku pojmenovaly v duchu posledních hitů od Apple iCEO mini (CEO je označení výkonného ředitele firmy). Zatím ale nemají zaručeno, že jejich hračka skutečně doputuje k zájemcům.

Nemají totiž souhlas společnosti Apple ani Jobsovy rodiny, které už v roce 2010 plánům na prodej Jobsových figurek zabránily.

Mail Online ale upozornil, že pro Dragon in Dream to není neznámá situace a už v minulosti se této firmě podařilo dostat do prodeje jiné figurky slavných osobností bez jejich souhlasu. Jedním z těch, komu se této pochybné pocty dostalo, byl i americký prezident Barack Obama.

 

Právě se děje

Další zprávy