IKEA má slevy. V pět hodin ráno bylo ve frontě 250 lidí

ČTK Tereza Holanová ČTK, Tereza Holanová
17. 11. 2011 12:10
Kdo přijel až v sedm, ten se mezi prvních 500 vyvolených už nedostal
Obchodní dům IKEA
Obchodní dům IKEA | Foto: IKEA

Praha - Někteří zákazníci dnes před prodejnou IKEA na pražském Černém Mostě i nocovali. Společnost totiž prvním 500 návštěvníkům nabídla slevový kupon na 2000 korun. Podle mluvčího Ikey Petra Chadraby přišli první zájemci již ve středu v deset večer. Před otevřením, k němuž došlo o půl desáté ráno, se fronta táhla přes celé parkoviště, informuje ČTK.

Podle té se až na několik případů předbíhání na konci davu k nestaly žádné incidenty. Lidé, kteří frontu vystáli, naopak na internetových diskusích uvádí, že před osmou ráno došlo ke rvačce, předbíhání bylo neúnosné a přítomná ochranka situaci neřešila.

Kdo přišel v sedm, měl smůlu

"My jsme tu od tři čtvrtě na pět a jsme zhruba dvěstěpadesátí, takže to máme jistě," chlubil se Josef Petrželka, jeden z čekajících ve frontě. Podle něj se slevové kupony dostanou pouze na lidi, kteří přišli hned po nich a stojí o několik metrů dál.

"Akce dobrá, stojíme tu už od pěti hodin a těch pět set lidí je tu minimálně dvakrát," poslal Petr Vašek v půl osmé ráno na Facebook IKEy. Další zákazník mu v diskusi odpovídá, že on přijel na sedmou ranní a když uviděl frontu, otočil se zpátky.

Ti, kteří uspěli, se budou muset do prodejny vydat znova, aby slevu využili. Kupon totiž platí až od 21. listopadu, zákazník jej navíc musí v informačním centru vyměnit za skutečnou ceninu.

Zkrátka ale nepřijdou ani "opozdilci", IKEA na svých stránkách nabízí i další akce. Kromě slev na zboží a občerstvení se jedná například dárky pro ty, kteří do konce tohoto týdne slaví narozeniny.

O slevy je v Česku zájem

Poukázky na slevu zástupci řetězce rozdávali v souvislosti s otevřením nové IKEy na Černém Mostě - ta dosavadní prošla rekonstrukcí, v rámci které se zvětšila zhruba o polovinu. Stala se tak největším obchodem s nábytkem v Česku.

Podobnou akci nepořádala Ikea poprvé, stejně vypadalo noční Brno, když tam společnost před třemi lety otevřela prodejnu. "Na rozdíl od Brna ale byl na Černém Mostě větší prostor, ve kterém se čekající nemuseli tísnit," podotkl Chadraba.

Podle ČTK Češi slevové akce vyhledávají. V roce 2002 čekalo na otevření nového obchodu Electro World v Praze na Zličíně zhruba 10 tisíc lidí a v okolí prodejny zkolabovala doprava. Dramatický průběh měl v roce 2005 novoroční výprodej řetězce Carrefour, který lákal zákazníky až na 95% slevy. Výprodej tehdy provázely tlačenice, rvačky a chaos.

 

Právě se děje

Další zprávy