Zkrachovala šestá cestovka, Company Diamond Wind

Radek Pecák Radek Pecák
19. 10. 2011 16:42
Krach se blížil již od konce září
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Karel Toman

Praha - Již šestá cestovní kancelář v letošní sezoně zkrachovala nebo přerušila činnost. Poslední v řadě je CK Company Diamond Wind.

Informoval o tom mluvčí asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura a informaci potvrdila i pojišťovna Generali, u které byla cestovka pojištěna proti úpadku.

Podle Okamury měla tato CK problémy již minulý měsíc, kdy 27. září neodletělo na zájezdy do Turecka více než 60 českých turistů.

"CK jim tehdy slíbila, že jim všem do týdne vrátí peníze za neuskutečněné zájezdy, což však dosud nesplnila," tvrdí Okamura.

80 lidí má zkaženou dovolenou 

CK Company diamond wind byla specialistou na Turecko. V současnosti nemá v zahraničí žádné klienty, zhruba 80 lidí má zakoupeny ale zájezdy v celkové hodnotě asi 1,5 mil. Kč.

Na tyto zájezdy již turisté neodletí a peníze jim vyplatí pojišťovna Generali. Všichni by měli obdržet celou částku, protože cestovní kancelář byla pojištěna na částku cca 4,5 mil. Kč.

"Podle našich informací podá tato cestovní kancelář v nejbližší době návrh na insolvenční řízení.  Ti, kteří ještě na zaslouženou dovolenou neodletěli, mohou nárokovat své oprávněné požadavky prostřednictvím naší asistenční služby," informoval generální ředitel pojišťovny Generali Štefan Tillinger.

CK Company diamond wind patřila mezi malé CK, která ročně odbavila přibližně 2 tis. klientů.

Kromě této cestovní kanceláře již činnost ukončily nebo přerušily i tyto další: Karma tour, Pressburg, Parkam holidays, Via Vera, a Viva Monde.

 

Právě se děje

Další zprávy