Spotřebitelé žalují Rajnakupu.eu, nedodává zboží

ČTK ČTK
13. 10. 2011 14:40
Podle právního oddělení sdružení Spotřebitel.net obchod nedodává zaplacené zboží
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha - Spotřebitelské sdružení Spotřebitel.net podalo trestní oznámení na provozovatele internetového ochodu Rajnakupu.eu, který podle jeho zákazníků nedodává objednané a zaplacené zboží. ČTK to ve čtvrtek sdělilo právní oddělení Spotřebitel.net.

"Zaznamenali jsme sérii podvodů ze strany e-shopu Rajnakupu.eu. Situace byla vždy stejná - spotřebitelé předem zaplatili kupní cenu objednaného zboží, ale zboží ani přes urgence nedostali," stojí v tiskové zprávě sdružení Spotřebitel.net.

Sdružení Spotřebitel net proto podalo trestní oznámení na internetový obchod Rajnakupu.eu k Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze. "Vzhledem k výši škody a k závažnosti jednání jsme usoudili, že nejefektivnější cestou, jak bránit poškozené spotřebitele, bude podání trestního oznámení," uvedl Spotřebitel.net.

Stránky internetového obchodu Rajnakupu.eu stále fungují a jako kontaktní osoba je uveden Martin Kubeš z Domašína na Chomutovsku. Mobilní telefon, jehož číslo je uvedeno v kontaktech internetového obchodu, byl dnes mimo provoz.

Podrobnosti o případu lidé najdou na internetových stránkách sdružení www.spotrebitel.net, kde jsou také zveřejněny kontakty pro podvedené zákazníky internetového obchodu Rajnakupu.eu.

 

Právě se děje

Další zprávy