ETA Hlinsko patří majiteli sítě obchodů Euronics

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
6. 10. 2011 10:31
Majitel firmy prodal ETU společnosti HP Tronic

Hlinsko - Tradiční česká značka domácích spotřebičů ETA změnila majitele. Investiční skupina Benson Oak podnikatele Gabriela Eichlera prodala svůj stoprocentní podíl společnosti HP Tronic, která vlastní řetězec elektroprodejen Euronics.

Pro ČTK to uvedla předsedkyně odborové organizace Alena Šírová s tím, že s odbory vlastník o prodeji předem nejednal. Nákup později potvrdil také mluvčí sítě Euronics.

"Prodej nebyl dopředu komunikován, informace přišla dnes ráno," uvedla Šírová.

"Koupě společnosti ETA je významným krokem k naplnění naší strategie na trhu drobných domácích spotřebičů. Máme s distribucí této jedinečné značky dlouholeté zkušenosti a její pevné začlenění do našeho portfolia nám umožní lépe řídit vývoj produktů a pružněji reagovat na měnící se potřeby zákazníků", uvedl k transakci generální ředitel společnosti HP Tronic Daniel Večeřa.

ETA v síti 35 prodejen

Společnost ETA Hlinsko byla založena v rocce 1943 jako Elektrotechnická společnost akciová, tedy ESA. Ochranná známka ETA se poprvé objevila v roce 1960. Loni podle předběžných neauditovaných výsledků ztrátu o šest milionů na 25 milionů korun.

Firma HP Tronic, založená v roce 1990 ve Zlíně, je lídrem na českém trhu domácích elektrospotřebičů, spotřební elektroniky, mobilních telefonů a fotoaparátů. Vlastní a provozuje síť 35 maloobchodních prodejen, které jsou součástí evropské sítě Euronics. V roce 2010 dosáhla společnost HP Tronic tržeb 7,1 miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy