Internetový obchod prodává padělané "značkové" boty

Veronika Skálová Veronika Skálová
8. 9. 2011 13:36
Zákazníci si stěžovali na kvalitu zboží, kontrolní nákup prokázal padělané zboží
Obchod prodává padělané zboží a vydává je za originální. Ilustrační foto.
Obchod prodává padělané zboží a vydává je za originální. Ilustrační foto. | Foto: Adidas

Praha - Originální boty značek Puma, Nike, Diesel nebo Adidas za poloviční i nižší ceny nabízí internetový obchod www.outletshoe.cz. Podle spotřebitelského časopisu dTest ale portál místo originálů prodává padělky.

Na pochybnou kvalitu prodávaných bot si stále více zákazníků stěžovalo na klientské lince dTestu. Redakce proto provedla kontrolní nákup dámských sandálů značky Puma a jejich pravost nechala posoudit přímo zástupce této značky.

"Na první pohled bylo nápadné velmi nekvalitní zpracování i to, že obuv dorazila v krabici od úplně jiného páru bot," upozornila Martina Vernerová, právní poradce časopisu dTest.

A podezření potvrdili i zástupci značky Puma, kteří boty označili za padělek. Vernerová upozorňuje, že pokud zákazník padělané zboží odhalí při nákupu přes internet, může využít 14denní lhůty pro vrácení zboží. "Uvedete-li tento důvod, prodejce ponese náklady poštovného a balného od něj k vám i nazpět," upřesnila.

dTest nyní sbírá podklady od poškozených klientů, kteří padělky v domnění, že jde o originál, nakoupili a chystá se proti obchodu podniknout právní kroky.

 

Právě se děje

Další zprávy