Pošta převzala 121 Seatů Ibiza, vyjedou do čtyř krajů

Veronika Skálová Veronika Skálová
31. 8. 2011 16:00
Nejvíc nových aut bude jezdit na severní Moravě a v jižních Čechách
Nový malý kombík odvozený od ibizy se také představí poprvé na ženevském autosalonu
Nový malý kombík odvozený od ibizy se také představí poprvé na ženevském autosalonu | Foto: Aktuálně.cz

Praha - V bílých Seatech Ibiza se budou od nynějška vozit pošťáci ve čtyřech krajích České republiky. Jak totiž španělský výrobce aut oznámil, v poslední srpnový den předal poště celkem 121 aut.

Seat vyhrál výběrové řízení, které Česká pošta vyhlásila. Osobní auta pořídila na operativní leasing ŠkoFIN Fleet Services.

Nejvíc nových aut bude sloužit na severní Moravě (39 vozů) a v jižních Čechách (32 vozů). Kromě toho vyjedou ibizy s úsporným motorem 1.2 o výkonu 51 kW i na silnice jižní Moravy a v Praze.

Pošta podle informací Aktuálně.cz uzavřela i další tendr - na 350 dodávek, který vyhrál Ford Charouz spolu s ČSOB Leasingem. Vítězství Fordu zajistila nabídka necelých 10,50 korun za každý ujetý kilometr, v ceně je také veškerý servis. Kromě pronájmu bude pošta platit už jen za benzín.

K výsledku tendru na dodávky se Česká pošta nechce oficiálně vyjádřit, dokud písemně nevyrozumí všechny jeho účastníky. Výběrové řízení se kvůli námitkám některým z nich i rozhodnutí antimonopolního úřadu, který první tendr zrušil, táhlo přes dva roky.


 

Právě se děje

Další zprávy