Obchody Koruna už neexistují. Nesou teď logo Tesco

Radek Pecák Radek Pecák
24. 8. 2011 10:30
Přeměna 40 obchodů trvala tři měsíce
Obchodů Tesco opět přibylo
Obchodů Tesco opět přibylo | Foto: Tesco Stores

Praha - Tři měsíce stačily společnosti Tesco, aby předělala bývalé obchody Koruna na Moravě k obrazu svému.

Tesco informovalo, že poslední přeměněný obchod bude otevřen v Opavě zítra. Bude mít rozšířené služby.

Síť prodejen Koruna koupilo Tesco na konci minulého roku od investiční společnosti Penta. Celkem šlo o 40 prodejen, přičemž 36 obchodů Koruna se změnilo na Tesco Expres, ze 4 prodejen se staly supermarkety Tesco.

"Společnost v tuto chvíli provozuje 67 obchodů Expres, 60 supermarketů, 73 hypermarketů a šest obchodních domů. Zvyšování dostupnosti obchodů je jednou ze součástí dlouhodobé strategie Tesco. Pohodlnější nakupování stejně jako široký sortiment kvalitního zboží za nízké ceny patří mezi hlavní požadavky zákazníků," říká Jan Štěpánek, ředitel formátu obchodů Tesco Expres.

Obchody otevřou již v šest ráno

V obchodech bude i částečně změněný sortiment. "Ponechali jsme v něm to nejlepší, co zákazníci nejvíce nakupují, a rozšířili jej o nejoblíbenější sortiment v našich Expresech a supermarketech," říká Jan Štěpánek. V nových obchodech byly zachovány obslužné pulty s čerstvými potravinami, na něž byli zákazníci doposud zvyklí.

Tesco tvrdí, že zákazníci na změně vydělají i díky tomu, že v obchodech budou nižší ceny. "U 1 000 nejčastěji nakupovaných výrobků jsme ceny snížili o 6 %. Garance nízkých cen bude platit po dobu minimálně 3 měsíců," dodává Štěpánek 

Také otevírací doba prodejen byla rozšířena v ranních i večerních hodinách. Prodejní doba začíná ve většině obchodů ve všední den již v 6 hodin.

 

Právě se děje

Další zprávy