O ojetiny už je zase zájem. AAA autobazar zvyšuje zisk

Radek Pecák Radek Pecák
19. 8. 2011 9:02
Lidé si chodí kupovat stále dražší ojetiny
AAA autotobazar je největším prodejcem ojetin v republice
AAA autotobazar je největším prodejcem ojetin v republice | Foto: AAA Auto

Praha - O dvě pětiny vyšší tržby a téměř takové zvýšení zisku zaznamenala v pololetí skupina autobazarů AAA Auto.

Podle zveřejněných výsledků tržby vzrostly o 41,8 procenta na 130 milionů eur (asi 3,2 miliardy korun). Konsolidovaný čistý zisk se zvýšil o 37,7 procenta na 3,2 milionu eur.

Oficiální výsledky jsou v souladu s těmi předběžnými, které firma zveřejnila 9. srpna.

"Konsolidované hospodářské výsledky ukazují silný růst provozní i finanční výkonnosti skupiny ve srovnání se stejným obdobím minulého roku. Celkově dynamika výsledků potvrzuje oživení na spotřebitelském trhu ojetých vozů, který skupina AAA AUTO zaznamenává od května loňského roku na obou trzích působení v České republice a na Slovensku," píše se v tiskové zprávě.

Autobazar prodává dražší auta než dříve

Počet prodaných vozů meziročně stoupl o 18,1 procenta na 22 241 aut. Navíc se ale prodávala dražší auta než dříve. Meziroční nárůst průměrné ceny za prodaný vůz v prvním pololetí byl 22,1 procenta.

Celkový hrubý zisk z prodejů vzrostl meziročně o 28,9 procenta na 30,4 milionu eur. Hrubá zisková marže z prodejů ve druhém čtvrtletí vzrostla na úroveň 24,3 procenta, v prvním čtvrtletí činila 22,5 procenta.

AAA Auto má v současnosti kolem 25 poboček v ČR a na Slovensku. V září plánuje otevřít první centrum v Rusku u Moskvy. Zvažuje také návrat na maďarský trh. Akcie společnosti se obchodují na pražské burze.

 

Právě se děje

Další zprávy