Slevy ve sportovních obchodech umožňují tisícové úspory

Veronika Skálová Veronika Skálová
9. 8. 2011 12:40
Nejvyšší slevy jsou u obuvi, ušetřit mohou i cyklisté a turisté
Letní výprodeje se z obchodů s konfekcí přesunuly do prodejen sportovního vybavení.
Letní výprodeje se z obchodů s konfekcí přesunuly do prodejen sportovního vybavení. | Foto: Reuters

Praha - Hlavní vlna sezónních výprodejů už sice skončila, kdo se ale vypraví do obchodů se sportovním vybavením, může stále ještě ušetřit tisíce. V analýze letákových akcí velkých sportovních řetězců to zjistila společnost Česká distribuční.

Průměrná nabízená sleva u sportovního oblečení a dalšího vybavení, dosahuje podle analýzy v současnosti 35 procent, slevy se pohybují v rozmezí od 11 do 75 procent.

Nejvíce zlevněného zboží nabízí obchody u obuvi a sportovního oblečení, vybavení pro koupání a cyklistiku.

"Z naší analýzy dále například vyplynulo, že pokud by chtěl cyklista zakoupit plnou cyklovýbavu vyšší třídy a obešel by se slevovými letáky více sportovních řetězců, může ušetřit téměř 15 tisíc korun," popsala zjištění Michala Malčikovová z České distribuční.

Ušetřit ale mohou i příznivci pěší turistiky, kteří vyrazí pro stan, spací pytel, karimatku, kvalitní batoh, teleskopické hole, outdoorovou obuv a čelovou svítilnu. Při využití nejvýhodnějších slev znamená nákup za 7 458 korun úsporu více než 6 500 korun.

Obecně největší slevy nabízejí obchody na sportovní obuv (40 procent), plážové oblečení (38 procent), vybavení pro stanování, táboření a turistiku (36 procent).

Při svých výpočtech vycházela společnost Česká distribuční, která se zabývá distribucí reklamních letáků, z letáků řetězců platných pro období letošního června až srpna.

 

Právě se děje

Další zprávy