Sex hlásí vyšší tržby. Za recese je to úspěšné odvětví

Investiční web
1. 8. 2011 12:39
Veškeré zboží spjaté se sexem jde na dračku, ukazují dostupné statistiky
Sexuální rekordy
Sexuální rekordy | Foto: Reuters

New York - Navzdory ekonomické recesi, která v Americe udeřila naplno, existuje obor, který prožívá boom - sexuální průmysl se těší z nevídaných tržeb.

Veškeré zboží spjaté se sexem jde na dračku, ukazují dostupné statistiky o prodeji zábavných kondomů i nejsofistikovanějších přístrojů zaručujících požitky ze sexu.

Pozoruhodný trend potvrzuje i Stefan Dallakian, majitel Paris Intimates, internetového obchodu specializovaného na distribuci sexuálních pomůcek. "Zdá se, že i v době vysoké nezaměstnanosti, kdy si lidé stěžují na nedostatek peněz, mají i přesto co dělat…," uvedl Dallakian.

Sex jako investice

Odhaduje se, že sexuální průmysl v USA vynáší něco kolem 15 miliard dolarů. Ve chvíli, kdy ekonomika zpomalila, vylétly prodeje sexuálních produktů raketovým tempem vzhůru.

Dallakian láká svými propočty i investory. Tvrdí, že návratnost investic je v případě sexuálního odvětví tak vysoká, že dokáže "strčit hravě do kapsy" akciový trh.

Sexuálním hračkám navíc nahrává anonymita internetu.

Už je to dávno, co lidé museli s ostychem nakupovat pouze ve specializovaných kamenných prodejnách. Přesun k nakupování v e-shopech má, pokud jde o sex, jednu významnou přednost, a to anonymitu. Firmám prodávajícím sexuální hračky umožnil internet rozjet byznys naplno.

  • Čtěte dále: Co má společného nakupování pánských bot a sexuálních hraček - ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy