Brněnská Olympia a Vaňkovka mají stejného majitele

Veronika Skálová Veronika Skálová
15. 7. 2011 13:30
Brněnskou Olympii koupily napůl britská a německá společnost
Brněnská Olympia změnila majitele.
Brněnská Olympia změnila majitele. | Foto: Veronika Skálová

Brno - Dvě dosud konkurenční brněnská nákupní centra mají od nynějška stejného majitele. Největší nákupní centrum mimo Prahu, brněnskou Olympii, koupily napůl společnosti Rockspring Property Investment Managers LLP a ECE European Prime Shopping Centre Fund.

Firmy oznámily, že Olympii odkoupily od původního vlastníka Somerston Group a obě v ní mají poloviční podíl.

Zprávy o tom, že je brněnská Olympia na prodej, se objevily už na jaře. Vedení společnosti sice infomaci potvrdilo, podrobnosti ale nechtělo uvádět.

Právě fond vlastní další oblíbené brněnské nákupní centrum Galerii Vaňkovka. A po uzavření transakce rovnou převzalo správu a péči o pronájem centra.

"Olympia je nadregionální centrum poblíž dálnice, kdežto Vaňkovka je vnitroměstské centrum. Obě centra jsou sama o sobě stabilizovaná, kvalitní a fungující a navzájem si nekonkurují. Nebude tomu tak ani v budoucnu," uvedl za ECE Josef Tobek.

Podle něj v managementu a marketingu Olympie v budoucnu změny nastanou, společnost je ale nechce prozrazovat předem.

Brněnská Olympia byla otevřena v roce 1999 a postupem let se díky dostavbám rozrostla na 110 tisíc čtverečních metrů. K areálu patří i pětihektarový Olympia Park s lezeckou stěnou, dráhou pro inline bruslení a dalšími atrakcemi.

Takto vypadal Olympia Park před rokem, v době otevření:

 

Právě se děje

Další zprávy