Václav Havel se objevil v reklamě na ojeté vozy

Ekonomika Ekonomika
8. 7. 2011 10:08
Bývalý prezident se objevil v reklamě AAA Auto. Podle tajemnice zaskakoval za manželku
Václav Havel během oslav deseti let v NATO, březen 2009.
Václav Havel během oslav deseti let v NATO, březen 2009. | Foto: Reuters

Praha - Václav Havel účinkuje v reklamě. Bývalý prezident láká zákazníky na 4 tisíce vozů autobazaru AAA Auto.

Za účast v reklamě poskytla největší prodejna ojetých vozů v Česku nadaci Vize 97 Dagmar a Václava Havlových bezplatně na jeden rok vůz Audi A6.

„Většinou tyto dary přebírá paní Dagmar Havlová, ale v tomto případě nebyla v republice, a tak za ni pan exprezident zaskočil," uvedla Havlova tajemnice Sabina Tančevová pro Blesk.cz.

Žádný další honorář Havel nedostal. Podle Tančevové je v případě daru pro nadaci podobný postup běžný.

„Auto využijeme hlavně pro převoz bílé techniky a kompenzačních pomůcek, které nadace získala sponzorsky, nadále je poskytuje a dopravuje potřebným organizacím a jednotlivcům," uvedl vedoucí kanceláře Nadace Vize Vangelis Zingopis.

Havel pouze zaskočil za manželku

Jak uvedla Tančevová, Havlova účast v reklamě bývá výjimečná, ve většině případů nadaci reprezentuje jeho žena, která je předsedkyní správní rady nadace.

Na otázku Blesku, zda je účast bývalého prezidenta v reklamě vhodná, reagovala Havlova tajemnice: „Pan prezident Havel už není politik. Je ve stejné roli, jako když dělá reklamu nějaký herec."

S nadací začala prodejna spolupracovat až v tomto roce. Automobil má Vize 97 Dagmar a Václava Havlových přitom k dispozici již od konce letošního ledna.

Ze světových státníků se před rokem objevil na billboardu například prezident USA Barack Obama, který propagoval nepromokavé sportovní bundy.

Společnost Weatherproof Garment Company však následně reklamu musela stáhnout, neboť snímek pořízený agenturou AP použila bez povolení Bílého domu.

 

 

Právě se děje

Další zprávy