Klienti Via Vera dokončí zájezdy, přiveze je pojišťovna

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
7. 7. 2011 15:25
Poslední klienti přiletí příští týden na náklady Union pojišťovny
Klienti CK, kteří jsou ještě v zahraničí, se vrátí v plánovaném termínu.
Klienti CK, kteří jsou ještě v zahraničí, se vrátí v plánovaném termínu. | Foto: Isifa/Thinkstock

Liberec - Klienti zkrachovalé liberecké cestovní kancelře Via Vera, kteří jsou v současnosti ještě na dovolené v zahraničí, dokončí svůj pobyt tak, jak byl původně naplánován.

V úterý, kdy společnost oznámila svůj úpadek, pobývalo v Řecku a Turecku 31 jejích klientů, velká část z nich se již vrátila, protože skončil jejich zájezd. Další tři klienti se vrací z Kréty v pátek, deset lidí pak přiletí v úterý 12. července.

Ti, kdo měli na svou dovolenou odjíždět po vyhlášení krachu Via Vera, už na dovolenou nepoletí. Podle majitelky cestovní kanceláře Věry Krebsové nyní kancelář připravuje podklady k odkodnění těchto lidí pro Union pojišťovnu. Na vrácení peněz bude mít nárok do 150 klientů.

"Za poslední dva dny jsme zaznamenali od poškozených klientů CK Via Vera čtyři e-maily a šest telefonátů," řekl dnes ČTK Peter Ferjenčík z Union pojišťovny, u které byla Via Vera pojištěná pro případ úpadku.

Via Vera vyhlásila úpadek po patnácti letech svého působení na trhu, nedokázala už zaplatit leteckou dopravu svých klientů do Turecka a Řecka. Ti, kdo se vrací po vyhlášení úpadku, přiletí na náklady Union pojišťovny.

Majitelka cestovní kanceláře připravuje na svou firmu insolvenční návrh, který chce stihnout podat ještě ve čtvrtek.

Via Vera patří mezi menší cestovní kanceláře s dvěma tisícovkami prodaných zájezdů ročně. Letos je to již čtvrtá zkrachovalá cestovka, před ní svou činnost ukončily Parkam Holidays, Karma Tours a Pressburg.

 

Právě se děje

Další zprávy