Live-mobil podvedl zákazníky, chystá se žaloba

Veronika Skálová Veronika Skálová
20. 6. 2011 13:58
Firma si nechala zaplatit, ale zboží nedodala.
Firma lákala zákazníky na nízké ceny, zboží ale nedodala.
Firma lákala zákazníky na nízké ceny, zboží ale nedodala. | Foto: Miroslav Bobek

Praha - Lákavé ceny mobilů, ale po zaplacení jen ticho a zboží žádné. Nejméně desítky lidí tak naletěly společnosti Live-mobil.cz a nikdy nedostali ani zaplacený mobil, ani peníze zpět.

Na podvodnou firmu upozornila jako první televize Nova, sdružení Spotřebitel net nyní vyzývá všechny, kdo se stali obětí podvodníků, aby se přihlásili.

Internetový obchod, jehož stránky už nefungují, lákal své zákazníky na mimořádně nízké ceny mobilních telefonů. Platbu ale bylo nutné zaslat předem. Objednané zboží ale nepřišlo, na pokusy o kontaktování firma nereagovala.

"Prosíme všechny poškozené, aby popsali ve stručném emailu zaslaném na adresu [email protected], kdy si co objednali, přepošlou svoji korespondenci, kontakt na sebe a hlavně vyčíslení škody. My dáme tyto údaje dohromady a podáme jménem všech poškozených spotřebitelů trestní oznámení tak, aby bylo prokázání viny pro orgány činné v trestním řízení co možná nejjednodušší," uvedl právník sdružení Miroslav Huml.

Podle sdružení by mohla celková způsobená škoda přesáhnout půl milionu korun, což znamená, že podvodníkovi hrozí až osm let vězení.

 

Právě se děje

Další zprávy