Vítek kupuje dvě Olympie, obchod posuzuje ÚOHS

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
7. 6. 2011 9:53
Antimonopolní úřad se zabývá prodejem Olympie Teplice a Mladá Boleslav, kupuje je CPI
Na prodej je i brněnská Olympia.
Na prodej je i brněnská Olympia. | Foto: Veronika Skálová

Brno - Nákupní centra Olympia v Teplicích a Mladé Boleslavi kupuje společnosti Czech Property Investments (CPI) miliardáře Radovana Vítka. Transakci za 2,4 miliardy korun teď posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Informovala o tom ČTK s odvoláním na internetové stránky úřadu.

Oba areály prodávají developerské a investiční společnosti CA Immo a Union Investment Real Estate, o obchodu informovala poradenská společnost Cushman&Wakefield, jméno kupce ale nezveřejnila. Transakci označila za největší obchod v oblasti maloobchodu od roku 2008.

Obchody na trhu s nákupními centry se letos začínají hýbat. Na prodej je mimo jiné i brněnská Olympia, své portfolio rozprodává i firma MultiDevelopment, která vlastní mimo jiné centra Forum v Liberci a Ústí nad Labem.

Antimonopolní úřad se před časem zabýval jinou investicí CPI - nákupem sedmi firem Office Star, které se zabývají pronájmem kancelářských prostor, od skupiny PPF. Transakce dostala od ÚOHS zelenou, bez dalších podmínek.

CPI patřila v roce 2010 mezi hlavní investory do podnikatelských nemovitostí v Česku. Celkem za ně dala kolem devíti miliard korun. Do maloobchodu směřovaly zhruba čtyři miliardy.

Po společnosti RPG Byty finančníka Zdeňka Bakaly je CPI druhým největším vlastníkem nájemních bytů v Česku. Vlastní kolem 12 600 bytů na severu Čech i na Moravě. Skupina kontroluje a spravuje stovky tisíc metrů čtverečních obchodních ploch, kolem 60 000 čtverečních metrů kanceláří a 17 hotelů.

 

Právě se děje

Další zprávy