Baumax otevře do dvou let tři nové prodejny

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
30. 5. 2011 13:59
Německý řetězec oznámil své plány na expanzi
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: bauhaus.de

Praha - Chuť vylepšovat své bydlení i zahradu se Čechům pomalu vrací a první z řetězců prodávající potřeby pro kutily už oznámil plánovanou expanzi.

Společnost otevřela poslední hobbymarket v létě 2009, nyní však oznámila plán do dvou let otevřít dvě nové prodejny v Praze a jednu v Ostravě. Do pěti let by chtěl řetězec podle jednatele společnosti Aloise Penningera proniknout také do Šumperka, Příbrami a Liberce.

Ekonomická krize v roce 2009 snížila tržby pěti největších hobbymarketových sítí poprvé od jejich vstupu na český trh, v loňském roce tržby podle údajů společnosti Incoma GfK a časopisu Moderní obchod stagnovaly.

Zpomalila také jejich expanze do českých měst, Baumax v loňském roce neotevřel žádnou novou prodejnu, investoval však 100 milionů do zvětšení obchodu v Mostě.

Obliba hobbymarketů v ČR roste a pravidelně v nich nakupuje více než polovina českých kutilů a zahrádkářů. Například v roce 2005 jim podle průzkumu společností Incoma GfK dávalo přednost 57 procent zákazníků. V roce 2000 přitom tento ukazatel činil 40 procent.

 

Právě se děje

Další zprávy