Skupina Internet Retail sdružila devět e-shopů

Veronika Skálová Veronika Skálová
27. 5. 2011 13:11
Součástí skupiny jsou i Kasa, Obchodní, Vltava a Cybex
Internet Retail působí prostřednictvím svých obchodů v Česku i na Slovensku.
Internet Retail působí prostřednictvím svých obchodů v Česku i na Slovensku. | Foto: Reuters

Praha - Ve světě internetového nakupování se v Česku a na Slovensku objevil nový gigant. Celkem devět internetových obchodů z obou států se od května spojilo do skupiny Internet Retail.

Do skupiny patří obchody Kasa.cz, Obchodní-dům.cz, Nakupuj.com, Megaobchod.cz, Vltava.cz, Cybex.cz a slovenské Hej.sk, Obchodný-dom.sk  a Dunaj.sk.

Jak skupina oznámila v tiskové zprávě, Cybex a Vltava zatím fungují pod svou původní právní identitou. Obchody skupiny mají celkově obrat přesahující 2 miliardy korun a pro letošní rok počítají s růstem více než o polovinu.

Na zavedených názvech se někteří snaží parazitovat

Skupina vzniká postupně od roku 2008. "V předchozím období se nám podařilo vybudovat nové společné call centrum v Brně, otevřít logistické a nákupní centrum v Praze 9 na Černém Mostě a bezproblémově zavést nový informační systém SAP pro všechny naše obchody," uvedl výkonný ředitel skupiny Tomáš Richter, který dosud působil jako ředitel holdingu Kasa.cz a Obchodní-dům.cz.

Richter upozorňuje, že sloučením pod jednu střechu, která zaručuje mimo jiné certifikaci Asociace pro elektronickou komerci, získávají začleněné obchody na důvěryhodnosti. V minulosti se na internetu objevily obchody s podobně znějícími jmény, jako jsou ty v Internet Retail.

"Bohužel se v poslední době množí případy podvodných internetových obchodů, které chtějí přilákat zákazníky na podobně znějící obchody, jako jsou ty naše, například pckasa.cz nebo vltavashop.cz. Od těchto subjektů s nekalými praktikami se distancujeme. Dnes již oba tyto obchody z internetu zmizely," upozornil Richter.

 

Právě se děje

Další zprávy