Válka autobazarů: AAA dává trestní oznámení na AutoEsa

Radek Pecák Radek Pecák
8. 11. 2010 16:11
Na diskusním fóru se lidé většinou o autobazarech a jimi nabízených vozech moc pochvalně nevyjadřují
AAA Auto podal trestní oznámení na konkurenta
AAA Auto podal trestní oznámení na konkurenta | Foto: AAA Auto

Praha - Boj o svoji dobrou pověst hodlá největší tuzemský autobazar AAA AUTO vést i za pomoci policie. Podává totiž trestní oznámení na konkurenční Auto ESA pro podezření ze spáchání trestného činu.

"V rámci pravidelného monitoringu diskusních fór na internetu jsme zjistili, že poškozující příspěvky na diskusním fóru, kde se návštěvníci vyjadřují ke kvalitě jednotlivých autobazarů pocházejí z jedné IP adresy, a to konkurenční firmy Auto ESA," informovala v tiskové zprávě mluvčí AAA Auto Dana Pavlousková.

Autobazar Auto ESA však toto nařčení odmítá. "Rozhodně to není naše záležitost. Popíráme, že bychom s tím měli něco společného," řekl pro deník Aktuálně.cz mluvčí Auto ESA Pavel Foltýn.

"Společnost Auto ESA proto požádala administrátora příslušného webu o bližší informace a zároveň zadala interní bezpečnostní audit s cílem vyloučit jakoukoliv možnost zneužití jakékoliv z IP adres společnosti Auto ESA. V rámci probíhajícího auditu nebyly zjištěny žádné indicie, které by směřovaly k potvrzení informace společnosti AAA Auto, resp. administrátora webu reference-autobaru.cz," uvedl v prohlášení mluvčí Foltýn.

Podle něho společnost zvažuje právní kroky k napravení dobrého jména společnosti.

AAA Auto má posudek soudního znalce

AAA Auto si přesto stojí za svým. "Skutečnost, že IP adresa patří uvedené společnosti, byla ověřena soudním znalcem a obsah webové stránky byl zaznamenán notářským zápisem. Společnost AAA AUTO z tohoto důvodu podává na Polici ČR trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu na neznámého pachatele s tím, že tento pachatel je zodpovědný za porušování předpisů o pravidlech hospodářské soutěže a šíření pomluv o společnosti AAA AUTO z IP adresy využívané společností Auto ESA," píše se ve zprávě AAA Auto.

K případu se vyjádřil dokonce i generální ředitel AAA Auto Anthony James Denny: „Naše společnost tyto diskuse pravidelně monitoruje a samozřejmě prověřuje všechna tvrzená fakta. Řada příspěvků je však od fiktivních osob a týká se smyšlených prohřešků. Z tohoto důvodu jsme měli dlouhodobě podezření, že za těmito útoky stojí konkurence a nyní máme v ruce důkaz. Podnikneme veškeré právní kroky k tomu, aby náš konkurent této činnosti musel zanechat a budeme rovněž vymáhat škodu způsobenou na naší pověsti a samozřejmě prodejích společnosti",  uvedl Denny.

 

Právě se děje

Další zprávy