Majitel Makra zvýšil zisk o čtvrtinu,oživování poračuje

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
2. 11. 2010 10:01
Německá společnost Metro zvýšila zisk před zdaněním díky úsporám i oživení ekonomiky.
Metro vlastní řetězec Makro cash&carry.
Metro vlastní řetězec Makro cash&carry. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Düsseldorf - O více než čtvrtinu se zvýšil zisk německé společnosti Metro, která v Česku provozuje síť velkoobchodů Makro.

Zisk před zdaněním a odečtením úroků stoupl ve srovnání s loňským třetím čtvrtletím o 27 procent na 445 milionů eur. Tržby se zvýšily o 4,5 procenta na 16,3 miliardy eur.

Výsledky čtvrtého největšího světového maloobchodního řetězce zlepšilo oživení ekonomiky ve východní Evropě a Asii, stejně jako vnitropodnikové úspory. "Sledujeme významné oživení obchodu ve všech regionech," uvedl podle agentury Reuters šéf společnosti Eckhard Cordes.

Roční zisk má být o sto milionů eur vyšší

Přes 40 procent tržeb Metra pochází z domovského Německa, které v poslední době opět vykazuje ekonomický růst. Po oznámení výsledků třetího čtvrtletí zvýšila společnost odhad celoročního zisku před zdaněním na 2,3 miliardy eur po předchozím odhadu 2,2 miliardy.

Společnost Metro provozuje v Česku řetězec Makro cash&carry, má celkem 13 velkoobchodních center v celé zemi. V jiných zemích provozuje kromě samoobslužných obchodních ploch, které Češi znají právě z Makra, také supermarkety a obchodní domy, i specializované obchody s elektronikou.

 

Právě se děje

Další zprávy