Do Česka míří rakouská síť "rychloservisů" Fastbox

Karel Toman
21. 9. 2010 10:38
Auto vám opraví bez objednání i o víkendu. V každém kraji má být jedna pobočka
Foto: audi

Praha - Dvanáct provozoven a obchodů s autopříslušenstvím otevře v Česku do konce příštího roku rakouská síť autoopraven a prodejce autodoplňků Fastbox.

Firma nabízí servis aut bez předchozího objednání, a to i o víkendech, "za velmi konkurenční a transparentní ceny."

První rychloservis Fastbox bude v Praze-Letňanech, kde budou tři opravárenská místa a obchod s autodoplňky. Tento rok síť otevře provozovnu ještě v  Čestlicích u Prahy a poté dvě pobočky v Plzni a jednu v Hradci Králové.

Příští rok se zprovozní servisní a prodejní místa v Brně, Českých Budějovicích a Olomouci. "Postupně chceme mít alespoň jednu provozovnu v každém kraji," jmenuje majitel sítě Fastbox Friedrich Neubauer.

Fastbox koupil síť Halfords

Do vybudování sítě Fastbox v Česku investuje společnost zhruba 50 milionů korun a v plánu má zaměstnat přes sto pracovníků. Firma chce v oblasti rychloservisů zaujímat v Česku zhruba 70procentní tržní podíl.

Jako odrazový můstek pro vstup na český trh si firma vybrala distribuční síť autodoplňků Halfords, jejichž aktiva odkoupila a začlenila do své sítě. Značka Halfords se z českého trhu stáhne a bude plně nahrazena značkou Fastbox.

Kromě opravárenských a údržbových služeb pro auta, motocykly a kola nabídnou Rychloservisy Fastbox příslušenství od náhradních dílů, kosmetiky a pneumatik až po dětské sedačky.

Fastbox chystá také zavedení internetového obchodu, v budoucnu chce prodávat a opravovat i elektromobily.

Fastbox se specializuje na servis a opravy bez nutnosti předchozího domluvení termínu. Jde zejména o běžnou údržbu jako je výměna výfuku, brzd, provozních kapalin, pneumatik, tlumičů a podobně.

Zákazník neztrácí z očí auto ani výpočet ceny

"Rychlost, široký produktový sortiment a poctivost, to je náš koncept služeb motoristům, se kterým vítězíme v Rakousku a chceme s ním prorazit i v Česku. U nás se zákazník nemusí bát, že bude ošizen či mu bude účtováno něco navíc," ujišťuje Neubauer.

"Zákazník při servisu neztrácí své auto z dohledu a může se na opravu i dívat. Zakládáme si na transparentnosti služeb i cen," dodává majitel.

Fastbox v Rakousku provozuje dvacet provozoven, převážně ve Vídni. Ročně opraví 70 tisíc aut, prodá na 30 tisíc pneumatik a servisuje pětadvacet tisíc vozů.

 

Právě se děje

Další zprávy