Billa zvedla tržby i zisk,Češi u ní utratili 20 miliard

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
20. 9. 2010 15:57
Supermarkety měly tržby o 2,7 miliardy vyšší než o rok dřív. Billa dál roste.
Billa se v posledních letech pořádně rozrůstá. na konci minulého roku měla v Česku 196 prodejen.
Billa se v posledních letech pořádně rozrůstá. na konci minulého roku měla v Česku 196 prodejen. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Češi se sice v loňském krizovém roce do utrácení příliš nehnali, ale v supermarketech Billa utratili o 2,7 miliardy korun víc než o rok dřív.

Obchodní řetězec, který spolu s Penny Marketem patří do skupiny REWE Group, v loňském roce zvýšil tržby na 20,1 miliardy korun a zisk na 357,6 milionu, tedy na více než dvojnásobek oproti roku 2008.

Síť prodejen s logem řetězce se totiž v loňském roce rozrostla o 23 obchodů, společnost v loňském roce dokončila převzetí diskontních prodejen Plus.

Billa v posledních třech letech v Česku velmi posílila. Nejprve převzala 97 supermarketů Delvita, jejichž majitel Česko opustil, pak získala 34 diskontů Plus. Na konci loňského roku neslo její značku 196 prodejen.

Expanze má dále pokračovat. Minulý týden představila Billa nový formát malometrážních prodejen, které by v budoucnu chtěla otevřít tam, kde na běžný supermarket není místo.

Vlastník Billy, skupina REWE Group, je druhým největším obchodníkem mezi řetězci v Česku. První pozice patří majiteli Kauflandu a Lidlu, skupine Schwarz ČR.

 

Právě se děje

Další zprávy