Ježek a Černá Hora budou dražší, je málo ječmene

Veronika Skálová Veronika Skálová
16. 9. 2010 15:04
Všechny značky sdružené pod K Brewery Group podraží, v průměru o 4,5 procenta.
Všechny pivovary ve skupině K Brewery podraží, kvůli slabé úrodě sladového ječmene. Ilustrační foto.
Všechny pivovary ve skupině K Brewery podraží, kvůli slabé úrodě sladového ječmene. Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Jihlava - Dražší pivo budou od října kupovat příznivci značek sedmi pivovarů sdružených ve skupině K Brewery Group.

Jak informovala ČTK, pivovary nastaví ceny desetistupňových i jedenáctistupňových piv na stejnou úroveň. Pro některé značky tak bude zdražení větší, pro jiné mírnější.

Jedním z důvodů zdražení je letošní slabá úroda sladového ječmene. Do skupiny patří například pivovary v Jihlavě, Protivíně, Hlinsku, Uherském Brodě, Vysokém Chlumci, Hradišti nad Jizerou a Černé Hoře na Blanensku. Loni skupina zvýšila prodej piva o sedm procent na 850 tisíc hektolitrů.

Letos je možné, že produkce dál poroste. Jen jihlavský pivovar v letošním roce zvýšil výrobu za osm měsíců o 53 procent. Říjnové zdražení je pro Ježka první po dvou letech.

"Jihlavský Ježek i po zdražení zůstane jedním z nejlevnějších na trhu," upozornil obchodní ředitel jihlavského pivovaru Miloš Vostrý. Jihlavský pivovar navíc hraje na patriotskou notu - na Vysočině prodá až 88 procent své produkce.

Nyní regionální pivovary sdružené pod jednu značku připravují novou kampaň s názvem Cesta pivních znalců. Tento projekt má představit výrobky skupiny. Za jeden rok by měl představit v padesáti vybraných restauracích celkem 24 druhů piva.

 

 

Právě se děje

Další zprávy