Džíny se nebudou pískovat. Přidal se i Levi Strauss

Ekonomika Ekonomika
10. 9. 2010 8:33
Další firma se připojila k zákazu nebezpečného typu výroby oděvů.

Praha - K celosvětovému zákazu pískování textilu, tedy způsobu výroby například džínoviny, která pak vypadá jako obnošená, se přidal další velký oděvní výrobce, firma Levi Strauss.

Pískování za použití oxidu křemičitého, tedy (sloučeniny nacházející se v písku, představuje bez správné ochrany vážné zdravotní riziko. A textilní firmy nemohou ručit za to, že se v některých továrnách zejména v Asii používají pracovní postupy, které by vyloučili riziko poškození zdraví zaměstnanců.

Iniciativu zakázat pískování rozjel oděvní řetězec H&M. Společnost Levi Strauss & Co. se k němu nyní přidala.

Pískování je jednou z mnoha technik povrchové úpravy látky, používaných k vytvoření obnošeného vzhledu džínsů a dalších oděvů. „Protože si uvědomujeme existenci nezodpovědných továren, které se uplatňováním standardů ochrany zdraví nezabývají, rozhodli jsme se tento výrobní postup vůbec nevyužívat," uvedl David Love, viceprezident firmy.

Zákaz, k němuž se firma připojila, zahrnuje použití oxidu hlinitého, silikátu hliníku, karbidu křemíku, měděné strusky a granátu při povrchových úpravách látek bezpečné techniky," doplnil David Love.

Levi Strauss & Co. je jedním z předních světových výrobců značkového oblečení a globálním lídrem v oblasti džínové módy. Své produkty prodává ve více než 110 zemích světa.

 

Právě se děje

Další zprávy