Prazdroj zavádí "basy" o poloviční velikosti

Radek Pecák Radek Pecák
6. 9. 2010 16:22
Podobné přepravky se už používají v zahraničí
Takto vypadá nová přepravka
Takto vypadá nová přepravka | Foto: Plzeňský Prazdroj

Plzeň - Už příští víkend začne Plzeňský prazdroj prodávat svůj prémiový ležák Pilsner Urquell v takzvané poloviční přepravce.

Do nového obalu se podle výrobce vejde 11 klasických půllitrových pivních lahví. Klasická "basa", ve které se bude Prazdroj prodávat i nadále obsahuje lahví dvacet.

Právě to, že dosud používaná přepravka je příliš velká a těžká, přivedlo Prazdroj k myšlence dodávat svá piva na trh i v menším obalu. "Nová poloviční přepravka má bezmála o polovinu menší váhu než ta klasická. Snažíme se tak spotřebitelům zprostředkovat pohodlnější nákup piva Pilsner Urquell ve vratném a tím pádem i ekologicky šetrnějším obalu," říká Karel Kraus, manažer značky Pilsner Urquell.

Hmotnost jako balík s minerálkami

Zatímco klasická pivní přepravka s 20 lahvemi váží přes 17 kg, poloviční přepravka s 11 pivy váží jen cca 9 kg. To je stejně jako v případě balení 6 kusů 1,5litrových minerálních vod a lze ho tedy vcelku bez obtíží odnést v jedné ruce.

Podobné obaly se již používají v zahraničí. V Česku je jako první začne nabízet hypermarket Globus. Záloha bude padesát korun.

Od října budou i v dalších obchodech.        

 

Právě se děje

Další zprávy