Fanoušci Applu půjdou o půlnoci do fronty na iPhone 4

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
25. 8. 2010 19:43
Dva ze tří operátorů zahájí v pátek o půlnoci prodej nového modelu iPhone od Applu.
Nový iPhone 4 je tenčí než jeho předchůdci, má nový displej a umí například nahrávat videa ve vysokém rozlišení.
Nový iPhone 4 je tenčí než jeho předchůdci, má nový displej a umí například nahrávat videa ve vysokém rozlišení. | Foto: Reuters

Praha - Fronty na půlnoční zahájení prodeje se v Česku už nějakou dobu nestály. V noci ze čtvrtka na pátek se ale nejspíš znovu utvoří - dvě v Praze a jedna v Brně. Dva z velké trojky mobilních operátorů totiž zahájí prodej nového iPhonu 4.

Zákazníci společnosti Vodafone, kteří se předem registrovali, si budou moci multimediální přístroj koupit už o celých 24 hodin dřív, ale pouze v internetovém obchodu operátora. Pro všechny ostatní zahájí operátor prodej o půlnoci ze čtvrtka na pátek, tedy ve stejný den jako konkurenční Telefónica O2, v jednom obchodě v Praze a v Brně.

"U Vodafonu mohou všichni zákazníci získat výhodnou nabídku, aniž by se uvázali smlouvou na roky, proto i iPhone nabídneme nedotovaný," uvedl mluvčí operátora Miroslav Čepický. Ceny iPhone 4 ve verzi 16 GB bude 15 477 korun, telefon s pamětí 32 GB bude stát 18.477 Kč. Všichni, kdo si půlnoční frontu vystojí v červeném oblečení a zároveň zakoupí tarifní SIM, nebo mají nárok na výměnu telefonu po dvou letech, dostanou na technologický zázrak od Applu 1 000 korun slevu.

Ve stejný okamžik budou stát lidé i před prodejnou O2 na Václavském náměstí. Telefónica O2 však nabídne možnost vlastnit jako jeden z prvních v Česku nový iPhone jen jako dotovaný telefon.  Tedy jen pro ty, kdo s operátorem uzavřou novou smlouvu nebo prodlouží tu stávající.

"S ohledem na omezené dodávky ze strany Apple je nabídka iPhone 4 dočasně určena pouze pro nové a stávající zákazníky při uzavření smlouvy. Od pátku jej nabídneme ve všech 86 značkových prodjenách," konstatoval mluvčí O2 Martin Žabka.

Nejlevnější iPhone 4 budou mít zákazníci, kteří provolají alespoň 2400 korun měsíčně a budou svou stávající smlouvu obnovovat. Verze s pamětí 16 GB je vyjde na  9 995 korun, s dvojnásobnou pamětí pak na 13 295 korun. Pro nové klienty pak bude platit cena 10 995 korun za iPhone s menší pamětí, nebo 13 795 za verzi 32 GB.

Poslední z velké trojky, T-Mobile, své ceny oznámí ve čtvrtek ráno. Některé internetové obchody už iPhone 4 několik dní nabízejí, jsou však až o deset tisíc dražší než nedotované přístroje v nabídce operátorů.

 

Právě se děje

Další zprávy