Módní veletrhy předvedou módu pro velikosti XXL

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
23. 8. 2010 14:37
Veletrhy módy začínají v úterý v Brně, zaměří se na nadměrnou módu
V veletrhům módy patří i několik módních přehlídek denně. Ilustrační foto.
V veletrhům módy patří i několik módních přehlídek denně. Ilustrační foto. | Foto: Produkce

Brno - O něco menší, jen pro odborníky, ale zato „ve velkém" stylu bude letošní letní běh módních veletrhů Styl a Kabo na brněnském výstavišti.

Šestatřicátý ročník veletrhů se totiž zaměří na téma nadměrné módy. Množství firem, které se na oděvy pro tělnatější část populace zaměřují, se tak oproti jarnímu termínu veletrhů více než zdvojnásobil.

"Ač přes čtyřicet procent české populace spadá do konfekční velikosti 42 a větší, nabídka v obchodech a buticích je v těchto velikostech jen pětiprocentní," upozornila manažerka veletrhu Gabriela Vargová.

Bude i přehlídka nadměrné módy

Kromě obvyklých módních přehlídek klasické módy, tvorby mladých designérů či prádla se je tak každý den naplánována i takzvaná "oversize show" tedy přehlídka právě nadměrné módy. Tématu módy pro silné postavy se budou věnovat i odborné semináře. Ani letos však nevynechají tradiční témata jakým je například zdravé obouvání.

Celkem se na brněnském výstavišti představí 781 značek, což je téměř o sedmdesát méně než na jaře. Přesto patří brněnské veletrhy mezi největší svého druhu v regionu. Od loňského roku však na ně již nemá přístup veřejnost a jsou po celé tři dny svého trvání určeny pro odborníky z oboru.

Oproti jiným brněnským veletrhům ale Styl a Kabo nedoznaly větších změn, i nadále budou pořádány dvakrát ročně v obdobích, kdy se mění módní trendy - tedy v únoru a v srpnu.

Například donedávna velmi populární a rozsáhlý Invex se už podruhé uskuteční pouze v podobě dvoudenní konference, jeho doprovodné veletrhy pro veřejnost - Digitex a Interkamera - se pro příliš malý zájem vystavovatelů konat vůbec nebudou.

 

Právě se děje

Další zprávy