Pozor na další e-shop, který neposílá objednané zboží

ČTK ČTK
2. 7. 2010 12:44
Spotřebitelské sdružení: Obchod sbírá citlivé osobní údaje poškozených

Praha - Sdružení obrany spotřebitelů varuje před internetovým obchodem se spotřební elektronikou www.tech-shop.cz, který zákazníkům nedodal objednané zboží a navíc od nich získával citlivé osobní údaje. Nyní už tento internetový obchod žádné zboží v nabídce nemá.

"Obrátily se na nás desítky lidí, kteří si stěžují na podvodné praktiky tohoto obchodu. Ten nabízí podezřele levné zboží, které však zákazníkům nedodává a sbírá citlivé osobní údaje poškozených," říká mluvčí sdružení Jan Votočka.

Provozovatel tohoto internetového obchodu se podle Votočky zřejmě nesnažil finančně obohatit, ale spíše ho zajímaly osobní údaje o podvedených zákaznicích. "V současné chvíli sice daný obchod již nic nenabízí, ale přesto nabádáme veřejnost k opatrnosti, neboť je pravděpodobné, že tento případ nebude ojedinělý," podotýká Votočka.

Peníze. Ilustrační foto
Peníze. Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
Podvodný e-shop přestal fungovat. Kvůli přetížení
Další pokus: Ani z tohoto e-shopu vám zboží nepřijde

Doménu má podle zjištění ČTK zaregistrovanou zlínský podnikatel Jozef Homola. Mobilní telefon, jehož číslo je společně se jménem tohoto podnikatele uvedeno v kontaktech na provozovatele internetového obchodu, je nedostupný.

SOS zároveň upozornilo, že majitel obchodu www.tech-shop.cz zneužil logo, které sdružení uděluje certifikovaným internetovým prodejcům, aby tak zvýšil svoji důvěryhodnost v očích zákazníků. "SOS proti obchodu již kvůli tomu učinilo právní kroky," dodal Votočka.

 

Právě se děje

Další zprávy