Nejdražší rentgenový snímek světa? Hrudník Marylin

Petr Jemelka Petr Jemelka
30. 6. 2010 15:19
Rentgen hrudníku slavní hvězdy vydražil nadšenec za 45 tisíc dolarů.
Foto: Aktuálně.cz

Las Vegas - Ve městě, které je ve světě proslulé jako americké centrum hazardu, byly za 45 tisíc dolarů (přibližně 950 tisíc korun) vydraženy rentgenové snímky hrudníku slavné herečky z padesátých a začátku šedesátých let Marilyn Monroe.

Tuto cennost pořídil personál nemocnice v roce 1952, když tam slavná Marilyn podstoupila vyšetření.

Vyvolávací cena rentgenových snímků na vzpomínkové aukci v restauraci Planet Hollywood byla o poznání nižší, začínalo se na třech tisících dolarech. Velký zájem ale cenu vyhnal mnohonásobně výše.

Nešlo nicméně o jediný předmět z blízkosti někdejšího symbolu ženské krásy. Za 35 tisíc dolarů byla prodána i židle, na které umělkyně seděla při posledním focení.

Na prodej byla také lahvička parfému, kterým se Marilyn voněla nebo scénář k jejímu poslednímu nedokončenému filmu Something's Got to Give.

Ten kdo radši novodobější krásu, mohl zase zakoupit náušnice, jež nosila Kate Winslet během natáčení hollywodského velkofilmu Titanic.

Na své si přišli i milovníci módy - mohli vydražit šaty Audrey Hepburnové z muzikálů Funny Face. Ty však vyšly hodně draho - staly se nejdražším vydraženým předmětem, když za ně budoucí majitel nabídl 56 250 dolarů (přes milion korun).

 

Právě se děje

Další zprávy