Majitel Electro Worldu vydělal i v krizi víc než dřív

Veronika Skálová Veronika Skálová
28. 6. 2010 11:00
Mateřská firma řetězce s elektronikou zvýšila tržby i zisk.
Tržby Electro Worldu i jeho majitele zachránily před krizí změny uvnitř spoelčnosti. Ilustrační foto.
Tržby Electro Worldu i jeho majitele zachránily před krizí změny uvnitř spoelčnosti. Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Londýn - Že by si lidé v krizové době odřekli nákup elektroniky? Jak naznačují výsledky jednoho z největších prodejců elektroniky v Evropě, nejspíš takové pravidlo neplatí.

Společnost DSG International, která mimo jiné vlastní i řetězec Electroworld, dnes oznámila, že od loňského do letošního května se její tržby zvýšily o 4 procenta na 8,53 miliardy liber. Současně s nimi rostl i zisk, který se například v domovské Velké Británii zvýšil o 21 procent, ve skandinávských zemích dokonce o 28 procent. Celý gigant zvýšil zisk před zdaněním o 61 procent na 90,5 milionů liber.

Vzhledem k tomu, že krize spotřebitelskou poptávku spíš utlumila, než povzbudila, je třeba vývoj přičíst spíš na vrub změnám v organizaci společnosti.

V Česku už 15 prodejen

"Již dva roky se věnujeme Plánu obnovy a transformace firmy a jsme povzbuzováni zvýšenou ziskovostí a konkurenceschopností, kterou nám nadále přináší," uvedl generální ředitel John Browett.

Dobré výsledky vykázal i v Česku a na Slovensku působící Electro World. Ten už letos otevřel novou prodejnu v Pardubicích a připravuje další rozšiřování své sítě. Momentálně má v Česku 15 prodejen a nedaleko Brna má distribuční centrum pro celou střední Evropu, které je s rozlohou 28 tisíc čtverečních metrů největším skladem nepotravinového zboží v Česku.

Společnost DSG International plc má více než 1500 prodejen a internetových obchodů v 15 zemích Evropy. Do jejího portfolia patří kromě Electro Worldu i řetězce Currys, Partmaster, Gigantti, PC City nebo internetová Pixmania.

 

Právě se děje

Další zprávy