McDonald´s v Česku stále rostou tržby. I v době krize

Radek Pecák Radek Pecák
3. 5. 2010 12:27
Do pěti let chce firma v ČR provozovat stovku svých restaurací
Pro hamburger či hranolky si vloni přišlo opět více Čechů
Pro hamburger či hranolky si vloni přišlo opět více Čechů | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Každý Čech vloni šestkrát zavítal do některé z restaurací McDonald´s na území ČR. Vyplývá to z dnes zveřejněných výsledků firmy, podle kterých v roce 2009 navštívilo u nás restaurace společnosti přes 60 676 000 zákazníků. To je o 738 000 více než v roce 2008.

McDonald´s vykázal v meziročním srovnání rovněž růst tržeb. Oproti roku 2008 vzrostly o 2,7 % na  3 871 091 000 Kč.

Lidé do restaurací firmy chodí i v době krize. Koncept rychlého občerstvení jim zřejmě vyhovuje. Zatímco podle informací Českého statistického úřadu trh pohostinství již třetím rokem čelí poklesu, McDonald´s po celou dobu své přítomnosti v ČR zaznamenává kontinuální nárůst tržeb. Nejprodávanějšími výrobky McDonald´s zůstaly i v roce 2009 tyto produkty: Cheesburger, BigMac a hranolky.

Každý rok přibudou tři až čtyři nové McDonaldy

Firma chystá otevření dalších restaurací. Vloni otevřela tři a letos chystá zprovoznit další tři až čtyři. Firma v současnosti provozuje v České republice 81 restaurací a zaměstnává více než 4 900 zaměstnanců. Během pěti let by ale chtěla v Česku provozovat stovku svých zařízení. "Současně budeme pokračovat v remodellingu stávajících restaurací," řekl Radek Janalík, generální ředitel McDonald´s ČR. Červené provozovny se totiž přebarvují na zelené.

Podnikání McDonald´s se podle dnešní tiskové zprávy bude i nadále rozvíjet na principu franšízinku, který se ukázal jako ekonomicky i organizačně nejlepší. V současné době provozuje 20 samostatných podnikatelů - franšízantů, kteří vlastní licenci McDonald´s, přes 60 % restaurací v České republice.

 

Právě se děje

Další zprávy