Češi jsou voňavější, ale sprchovat by se mohli častěji

Veronika Skálová Veronika Skálová
26. 4. 2010 14:37
Spotřeba sprchových gelů a deodorantů sice roste, ale aspoň jednou denně se umývá jen 69 % můžů a 75 % žen
Sprchování je nejčastějším způsobem očisty těla. Myjí se tak dvě třetiny lidí.
Sprchování je nejčastějším způsobem očisty těla. Myjí se tak dvě třetiny lidí. | Foto: Aktuálně.cz

Brno - Je to dobrá zpráva pro všechny citlivé nosy - spotřeba sprchových gelů a deodorantů v Česku roste. Přesto by Češi a Češky v očistě mohli ještě o něco "přitlačit". Pravidelně alespoň jednou denně si celé tělo umyje jen 75 procent žen a 69 procent mužů, nejčastěji ve sprše.

Zjistil to průzkum společnosti Unilever, která mimo jiné vyrábí značky Dove nebo Axe, mezi Čechy ve věku od 14 do 69 let.

Ženy jsou čistotnější nejen co do očisty celého těla, ale také jsou svědomitější v mytí rukou. V průměru si je denně umyjí jedenáctkrát, zatímco jejich mužské protějšky jen devětkrát.

Tuhá mýdla už nejsou "in"

"Během posledních několika let stále roste spotřeba prostředků určených k hygieně těla jako sprchové gely nebo deodoranty. Dá se to přičíst jednak k větší dostupnosti prostředků pro péči o tělo a také všeobecné diskuzi, která se na téma hygieny a čistoty vede. Zejména u mladší a střední generace je dnes důležité dobře vypadat a být čistý," komentovala průzkum Kateřina Pexidrová z oddělení průzkumu trhu společnosti Unilever.

Průzkum také ukázal, že tuhá mýdla už jsou mezi Čechy naprosto z módy. K mytí celého těla 80 procent dotázaných používá sprchový gel.

 

Právě se děje

Další zprávy