Cestovka GTS je v insolvenci. Dříve prodávala letenky

Ekonomika Ekonomika
22. 4. 2010 16:49
Cestovku poslala do insolvenčního řízení zaměstnankyně
Cestovka prodávala letenky do všech koutů světa
Cestovka prodávala letenky do všech koutů světa | Foto: Reuters

Praha - Neslavný konec zřejmě čeká bývalého největšího prodejce letenek v Česku  - firmu GTS Travel. Pražský městský soud ji poslal do insolvenčního řízení. Informaci o tom přinesl server TN.cz.

Návrh na insolvenční řízení podala k soudu zaměstnankyně firmy, která měla do práce nastoupit po rodičovské dovolené na konci roku 2009. Firmu ale prý nejde konkatkovat a veškeré písemnosti se jí vracejí zpět jako nevyzvednuté.

Žena požaduje od cestovní kanceláře vyplacení více než 30 000 korun jako náhradu mzdy za dobu její nemoci. Podle ženy GTS Travel dlouží peníze i dalším dvěma svým zaměstnankyním.

Problémy se kupily

Tomio Okamura z Asociace českých cestovních kanceláří a agentur potvrdil, že GTS Travel měla problémy už dlouhodobě.  "Firmu loni koupili investoři z Ruska, kteří nejspíš měli nějaké nesplacené závazky a sdružení leteckých dopravců IATA jí následně odebralo licenci na prodej letenek.

Letenky poté firma prodávala bez licence prostřednictvím jiných firem. Také autobusový dopravce Eurolines s ní ukončíl spolupráci.

"Majitelé rozprodali i pobočky firmy, včetně své centrály v Praze," dodal Okamura.

 

 

Právě se děje

Další zprávy