Další fáze konce: Sunny Days už zavírá některé pobočky

Radek Pecák Radek Pecák
31. 3. 2010 16:29
Navíc ji vyloučili z Asociace cestovních kanceláří a agentur
Stěhovací vůz dnes dopoledne stál přistaven před pobočkou bývalé CK Sunny Days na Vinohradské třídě v Praze. Tady si už zájezd nekoupíte
Stěhovací vůz dnes dopoledne stál přistaven před pobočkou bývalé CK Sunny Days na Vinohradské třídě v Praze. Tady si už zájezd nekoupíte | Foto: Radek Pecák

Praha - Ještě v loňském roce patřila cestovní kancelář Sunny Days mezi deset největších cestovních kanceláří v zemi. Na dovolenou s ní odcestovalo zhruba čtyřicet tisíc lidí.  Nyní začala opouštět některé své pobočky. Dnes byl například stěhovací vůz přistaven před její pobočkou na pražské Vinohradské třídě.

Koncem ledna vypršelo u pojiš´tovny Generali povinné zákonné pojištění proti úpadku a nové se jí už nepodařilo uzavřít. Musela se tedy změnit na cestovní agenturu, která však už nemůže prodávat vlastní zájezdy, pouze ty od jiných cestovních kanceláří. V současné době prodává například dovolené z nabídky německé Cestovní kanceláře Neckermann. Nabizí také letenky.

Vyloučili je z asociace

Přestože představitelé Sunny Days opakovaně tvrdili, že se snaží o získání pojištění proti úpadku u jiné pojišťovny, nakonec se jim to do současné doby nepodařilo. Bez tohoto pojištění nemůže Sunny Days opětovně získat koncesi na provozování cestovní kanceláře.

Suinny Days už v není ani členem Asociace cestovních kanceláří a agentur. "Cestovní kanceláři Sunny Days bylo ukončeno členství z důvodu nezaplacení členských příspěvků pro letošní rok," informoval mluvčí asociace Tomio Okamura.

Firma sama nekomunikuje. Na jejích internetových stránkách však běží text prohlášení, ve kterém obviňuje různé subjekty z nekalého konkurenční boje, do kterého se údajně zapojil i kartel pojišťoven.

 

Právě se děje

Další zprávy